Hector JO17-1 “kampioen van Goor”.

Hector JO17-1 moest vandaag wederom een derby spelen. Nu kwam Twenthe Goor JO17-1 op bezoek.
Hector begon sterk en met druk werd Twenthe achteruit gedrongen. In de 1e minuut leverde dat een vrije trap op die door Jeroen Heuten (Heutje) werd over geschoten. Na 4 minuten spelen zette Jordy Leeftink goed door en met een bekeken balletje over de keeper scoorde hij netjes de 1-0. Vier minuten later kreeg Lars Kimmels een zeer goede mogelijkheid maar schoot helaas over. Het was in de 10e minuut voordat Twenthe het eerste gevaar kon stichten maar het kansje dat ze kregen werd over geschoten. Het was Jordy met wederom een bal over de keeper (op aangeven van Kai Grievink) die scoorde en de 2-0 aantekende.
Hierna werd het qua “voetbal” allemaal wat minder met twee ploegen die hard werkten voor hun resultaat. Hector kreeg via Lars nog 2 mogelijkheden om de score uit te bouwen maar ook Twenthe kreeg nog een goede mogelijkheid die op de paal belande en Koen Eekhout bracht nog een keer goed redding met zijn voeten. Een vrije trap van Yannick Leeftink ging nog naast en een schot van Kai ging over, zodat er met 2-0 werd gerust.

Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij zowel Hector als Twenthe een paar cornerballen kreeg maar die leverden niets op. In de 46e minuut was het heel goed keeperswerk van de Twenthe goalie die Arno Katera van het scoren afhield. Vier minuten later werd er een goede aanval over rechts opgezet maar de voorzet was net te hard om door Lars te worden verzilverd. In de 59e minuut werd Arno door Jarno Derking aangespeeld. Zijn voorzet werd goed door Lars ingeschoten maar werd helaas geblokt. Een minuut later weer een goede aanval over rechts waarbij Arno nu een pass op Jarno gaf die Lars bereikte. De keeper bracht op zijn inzet wederom een uitstekende redding.
Het eerste wapenfeit van Twenthe na de rust was in de 64e minuut dat echter door de solide Hectorverdediging (met Koen, Mark Stoelhorst, Jeffrey Huisken, Yannick, Enes Orgülü en Jordi Alink) tot corner werd verwerkt. Deze leverde niets op. Hierna kreeg Twenthe een paar vrije trappen rond de “16” te nemen maar ook deze leverden niets op. Arno kreeg nog een goede mogelijkheid maar oog in oog met de keeper schoot hij over. Gescoord werd er niet meer in deze derby zodat Hector uiteindelijk verdiend met 2-0 won.

En dat betekende dat we de beide derby’s hebben gewonnen in deze competitie, zodat we ons toch een beetje “kampioen van Goor” mogen noemen!

Man of The Match was vandaag:        Jeffrey Huisken