Hector simpel langs Vosta

Hector heeft vanmiddag op overtuigende wijze afgerekend met Vosta. Op sportpark ’t Doesgoor werd het maar liefst 7-0 voor de groen witten die geen kind hadden aan de opponent uit Enschede. Bij rust was het 3-0 voor Hector.

De 1-0 werd gemaakt door Wesley Zwoferink. Hij kon binnen schieten nadat Sascha een mooie steekpass gaf op Tim Bannink die voor kon geven. De aanvoerder maakte ook de tweede door van net buiten de 16-meter de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Na een klein half uur tekende Yilber Haverslag voor de derde door na een bal binnendoor goed aan te nemen en van dichtbij binnen te schieten.

Haverslag maakte vlak na rust ook de 4-0 door weer los te komen en één op één wederom tot scoren te komen. Wesley Zwoferink maakte na een klein uur voetbal zijn derde van de wedstrijd door vanaf randje buitenspel door te lopen en te scoren. Daarna wisselde Hector-trainer Marco Botterblom onder meer de smaakmakers Sascha, die geblesseerd uitviel en Wesley Zwoferink. Het veranderde niets aan het spelbeeld want het bleef ook daarna éénrichtingsverkeer. De 18-jarige Kimmo van Groen, spits uit de onder 19 van Hector, luisterde zijn debuut in de hoofdmacht op met een treffer. De sterke lange aanvaller frommelde de bal uit een hoekschop binnen: 6-0. Het slotakkoord was voor een andere invaller. Berthil Schabbink schoot in de slotminuut de 7-0 binnen.

Hector doet met deze zege, en het puntenverlies van Hoeve Vooruit (1-1 tegen Langeveen), volop mee in de strijd om de titel. Hector klimt naar plek drie in de vijfde klasse A en heeft nu 31 punten uit 15 wedstrijden. Drie punten minder dan koploper La Première dat vandaag geen fout maakte en met 0-3 won bij Buurse.

Bron: Goorsnieuws