Hector wint van hekkensluiter Zenderen Vooruit

Hector heeft vanmiddag het uitduel tegen Zenderen Vooruit met 1-3 gewonnen. Een verdiende zege van de groen witten in een wedstrijd waarin Hector constant de betere was.

Na een kwartier kwam Hector op voorsprong. Een voorzet van Wesley Zwoferink kwam aan bij Oleksander Nikolaichuk (Sascha) die beheerst binnen schoot in de korte hoek. Daarna bleven er kansen komen en kwam onder meer Yilber Haverslag twee keer één op één met de Zenderense goalie op aangeven van Zwoferink maar hij kwam niet tot scoren. Vlak voor rust werd het wel 0-2. Na een aanval over rechts gaf Nick Beukelman een goede voorzet op Wesley Zwoferink die af kon ronden.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met een aanvallend Hector en een sterk verdedigend Zenderen Vooruit. Vijf minuten voor tijd miste Nick Beukelman nog een goede kans op de derde treffer. Kort daarna werd het op discutabele wijze 1-2. Voor een overtreding op Koen Eekhout op de 16-meter werd niet gefloten waardoor de aanval door kon lopen en de spits van Zenderen Vooruit binnen kon schieten.

Daarna was het nog even billen knijpen voor Hector maar het was Sascha (video) die in slotseconde aan alle onzekerheid een einde maakte door een vrije trap op de rand van de 16-meter op fraaie wijze binnen te schieten. Door de zege blijft Hector meedoen in de top van de vijfde klasse A.

Bron: Goorsnieuws