Pupil van de Week Owen Ruigrok.

Zoals bij vrijwel alle Pupillen van de Week werd het ook voor Owen Ruigrok toch steeds spannender naarmate de zondag, ZIJN zondag, naderde.
Natuurlijk vroeg wakker en heel ruim op tijd naar het Doesgoor. Samen met papa, mama, broer Finn en…… met oma, die speciaal voor deze bijzondere dag uit Den Haag was overgekomen!

Owen voetbalt in Hector JO10-2 en is daar zowel speler als keeper. Hij vindt keepen erg leuk, maar ja, dan kun je meestal geen doelpunten maken. En dat vindt Owen ook erg leuk. De dag ervoor had hij met zijn team gewonnen met 2-6. Met Owen als keeper.
Hobby’s heeft hij ook: voetballen, wandelen met hun hond, buitenspelen (verstoppertje is een favoriet spelletje) en zoals alle kinderen: gamen. Fifa en Roblox.
De favoriete voetbalclubs zijn PSG, Manchester City, FC Twente en Hector. Als fan van Manfred Ugalde was Owen wel erg teleurgesteld dat zijn favoriet is weggegaan naar Moskou. Daarom staat Ugalde niet meer in zijn rijtje favorieten Haaland, Mbappé, Trent Alexander Arnold en Ronaldinho.

Zijn favoriete speler bij Hector is Wesley Zwoferink en logisch dat die met hem op de foto mocht gaan.
Owen heeft op het veld kennis gemaakt met alle Hector bobo’s zoals de trainer Marco, leiders Henry en Marthijn en grensrechter Matthijs
Van de scheidsrechter kreeg hij in diens kleedkamer een rode en gele kaart te zien die hij mocht houden!

Samen met scheids en spelers kwam Owen het veld op en bij de toss mocht hij het muntstuk omhoog gooien. Na de elftalfoto met Owen uiteraard er bij op mocht hij aftrappen samen met Wesley. Passeerde een aantal Buurse spelers en kwam wat aan de rechterkant van de goal uit. Dat betekende dat er maar een klein hoekje beschikbaar was om in te schieten. Maar dat deed Owen met uiterste precisie en hij liet de keeper kansloos!
Hector deed hem dat nog drie keer na en won met 3-0. Na afloop zei Wesley nog tegen Owen dat zijn voorbeeld om te scoren het team enorm gemotiveerd had!
Het valt te begrijpen dat het mede daardoor uiteindelijk voor Owen zijn “mooiste dag ooit” is geworden.
En dat zijn naam verkeerd op het vaantje stond? Dat gaan we gauw goedmaken Owen!