Hector VR1: de eerste driepunter is binnen!

De Hector dames namen het afgelopen zondag op tegen Twickel uit Delden. Deze ploeg had voorafgaande aan het duel drie punten meer.
Hector zette de tegenstander meteen onder druk. Dit resulteerde niet direct in grote kansen maar wel in zes cornerballen in 6 minuten tijd!
Na deze stormloop was het Twickel dat door het centrum een aanval opzette, maar het schot wat werd gelost ging ver naast.
Hector bleef de druk erop houden. Een vrije trap van Romy Modders ging naast. Een kans uit een steekpass waarbij Indy Hengevelde alleen voor de keepster zou komen, werd door een verkeerde aanname niet benut. Een afvallende bal die door Indy Bril met links op de pantoffel werd genomen belandde helaas op de paal. Na een goede aanval over rechts werd Laura Imhoff vrijgespeeld. Haar schot werd door de keepster gered.
Indy Hengevelde werd alleen voor keepster gezet maar haar inzet verdween naast het doel. Mairée Olydam schoot na een steekpass op de keepster. Veel cornerballen die niets opleverden, enzovoort. Dit was het spelbeeld van het eerste half uur. Hierna zakte het voetbal weg, het vertrouwen weg en de kansen ook.
Twickel kon hierna iets meer aan aanvallen denken maar echt gevaarlijk werden ze niet. Een vrije trap van 40 meter werd op goal geschoten maar was een prooi voor Marli Klarenbeek die als invalster prima keepte. Even later kreeg Twickel een cornerbal te nemen. Deze belandde via de paal achter. Hector had nog een wapenfeit middels een vrije trap van Romy M. Deze werd ook door de keepster gered. Gescoord werd er niet voor de rust zodat met een brilstand de kleedkamers werden opgezocht.

Na een peptalk werd de tweede helft aangevangen. Twickel kreeg als eerste een cornerbal maar deze werd door Marli goed uit de lucht geplukt.
Na een steekpass van Laura op Indy H werd Lauren aangespeeld. Haar schot ging echter naast. Na een prima aanval door het centrum kon Indy net op tijd worden verdedigd en dus werd een scoringskans verijdeld door de laatste man van Twickel.
In de 56e minuut was het Twickel dat een aanval opzette maar al van afstand schoot. Dit schot ging ver naast. Na 62 minuten legde Hector een prima aanval door het centrum op de mat. Op rechts werd Lauren ingespeeld en scoorde. Er was echter terecht buitenspel geconstateerd.
In de 71e minuut was het dan wel eindelijk raak. Indy H stuurde met een hakje twee Twickelspeelsters het bos in waarbij Laura werd aangespeeld. Met een steekpass bereikte zij Lauren die diagonaal raak de bevrijdende 1-0 aantekende. Na deze goal was Twickel niet echt bij machte om Hector onder druk te zetten. Al werden ze nog wel een keer gevaarlijk uit een cornerbal. Maar Marli was hierbij attent.
Hector had de score nog wel kunnen uitbouwen, maar de keepster redde een paar keer. Of er werd naast geschoten of net over. In blessuretijd leek Liset Hammer nog te scoren maar haar schot werd uit de kruising getikt door de keepster. Hierdoor bleef de stand op 1-0 steken. Een verdiende overwinning waarbij de Hector dames zichzelf tekort deden door niet meer te scoren.