Bij Hector regent het voortaan volgens plan.

Niet alle Hectorianen zullen het hebben gezien vanwege de Corona regels die de toegang tot ons sportpark hebben beperkt, maar er is de laatste weken erg hard gewerkt op het Doesgoor aan een volautomatische beregenings installatie voor de grasvelden. Pop up systeem genaamd.

Dus voortaan geen gesleep meer met slangen van het ene veld naar het andere veld en niet meer vroeg opstaan om de sproei installatie aan te zetten. Dat gaat voortaan automatisch.

Het grondwerk werd uitgevoerd door de firma Breukers, het gehele beregeningssysteem is aangelegd door de firma Aquaco.

Vanaf de aanvoerput (achter de kleedkamers) zijn er hoofdaanvoerleidingen gelegd naar veld 1, het oefenveld en veld 3. Die laatste onder het wandelpad en de sloot door.

Vanuit een geul met aanvoerleiding op de kopse kant van het veld werden in de lengterichting van de velden sleuven gemaakt waarin de aanvoerleidingen voor de 24 stuks sproeikoppen per veld werden aangebracht.

Die sproeikoppen zitten onder normale omstandigheden zo’n 5 cm onder de oppervlakte van het veld, dus niemand hoeft bang te zijn om bij een sliding zo’n sproeikop te raken.

Met behulp van de waterdruk komen de sproeikoppen omhoog en kunnen dan een deel van het veld beregenen. Het geheel wordt automatisch gestuurd.

Wat zullen onze velden er groen bijliggen als na de zomerstop (hopelijk) de competitie weer kan beginnen!