Verlenging Corona maatregelen

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Dat het een jaar mag worden waarin we eindelijk weer terugkeren naar het voetbal dat we met z’n allen gewend zijn en waarin iedereen bovenal gezond mag blijven. Helaas gaat 2021 vooralsnog op dezelfde voet verder als waar we 2020 mee afsloten.

Op 12 januari kondigde het kabinet aan om de huidige lock down met minimaal drie weken te verlengen. De coronacijfers laten een versoepeling voor de sport voorlopig niet toe. Dit besluit komt niet onverwachts, maar pijnlijk is het wel. We hopen dan ook dat zodra er weer versoepelingen mogelijk zijn, de sportsector hierin wordt meegenomen.

Niet alleen raakt deze verlenging alle verenigingen hard, ook een haalbaar scenario voor de hervatting van de competities wordt hierdoor steeds uitdagender.

Er liggen bij de KNVB 2 scenario’s voor een herstart van de competities op tafel:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. In de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal door de KNVB uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de mogelijke hervatting van de competities.