Hector JO8-1 is bekerfinalist!

Zonnig weer, veel toeschouwers, dus prima omstandigheden voor een halve finale voor de beker. Hector JO8-1 speelde op het Doesgoor tegen WWNA JO8-1 uit Apeldoorn. Een tegenstander waar de jongens en meisje aanvankelijk letterlijk tegenop keken. Oeps, er zaten wel forse tegenstanders tussen.
Maar ja, er is natuurlijk verschil tussen fysiek en techniek. En dat laatste heeft Hector JO8-1 zeker.

Naast de vaste bezetting van Fem, Giayro, Norsi, Daan, Talha, Guus en Ties was ook Gyvano aan de selectie toegevoegd. Je kunt maar beter een extra speler hebben, stel je voor dat er blessures optreden…..

Het begin was voor WWNA en al in de vierde minuut knalden zij de 0-1 binnen. Tegen dat harde schot was zelfs Giayro kansloos. Maar Hector stroopte de mouwen op en al drie minuten later zorgde Ties voor de 1-1.

Met Norsi als een superieure laatste man en de hard werkende middenvelders Guus, Daan en Fem wist Hector de zwart witten uit Apeldoorn daarna goed in bedwang te houden. Af en toe met hulp van paal en lat. Maar ook voorzagen zij de spitsen Talha, Gyvano en Ties van de nodige bruikbare ballen.
Net voor de eerste time out zag Ties kans om de 2-1 te scoren, een paar minuten daarna zorgde hij ook voor de 3-1!

In de rust werden door de leiders Peter, Sander en Joost uiteraard de nodige tactische aanwijzingen gegeven.
Toch was het WWNA dat na een verdedigingsfoutje van de groen witten in de 23e minuut de 3-2 scoorde. Het werd weer bloedstollend spannend.
Maar wat WWNA ook probeerde, Hector gaf geen krimp. En altijd was er nog Giayro die kans zag de bal uit het doel te ranselen.

In de 31e minuut kwam het grote moment. Daan mocht de bal in het spel brengen aan de zijlijn, besloot niet te dribbelen maar de bal halfhoog naar Ties te schieten. En die nam de bal in één keer op de pantoffel en schoot prachtig raak. Die 4-2 was de genadeklap voor WWNA, ze zagen daarna geen kans meer om het Hector nog echt moeilijk te maken.

Onder luid gejuich van spelers, aanhang en leiding kwam er een eind aan de wedstrijd en was Hector JO8-1 bekerfinalist.
Natuurlijk was er een juichmoment naar de toeschouwers, dat is op bijgaand filmpje te zien.

Op dit moment is nog niet bekend waar en wanneer de finale gespeeld gaat worden.