Hector pakt eindelijk weer 3 punten!

Sinds 4 februari is het Hector weer gelukt een competitiewedstrijd te winnen in de vierde klasse B. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Hector met veel werklust en een klein beetje geluk op eigen veld langs vv Bentelo: 2-0. De eerste helft leverde weinig kansen op. De grootste mogelijkheid aan Bentelose kant was voor jongeling Ties Schutte. Door een communicatiefout achterin bij Hector, kon de snelle buitenspeler bijna binnen prikken maar doelman Daniël Kolbe kon dat voorkomen. Aan de andere kant was Sjoerd Koster dicht bij de openingstreffer. Hij kopte op een voorzet van Cris Haverslag net langs het doel. Ruststand 0-0.

Na de thee begon Hector goed en na een paar kleine kansjes was het na tien minuten raak. Unal Kel wilde na een individuele actie een voorzet geven op Cristian Jimenez, maar Bentelo-verdediger Thomas Kruders kwam ertussen en hij werkte de bal ongelukkig over zijn eigen keeper het doel in waardoor de thuisploeg gelukkig op 1-0 kwam. Daarna moest Bentelo komen en gaf het achterin meer ruimte weg waardoor de ploeg van trainer Mark Dijkstra nog meer kansen kreeg. Eerst liet Unal Kel het na om de 2-0 te maken maar zeven minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer dan toch. De bal werd na een voorzet losgelaten door Bentelo-keeper Thijs Kruders. Sjoerd Koster was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken en de wedstrijd te beslissen.

Smetje op de zege was wel de rode kaart voor sterkhouder Cristian Haverslag die vlak voor tijd van het veld moest na zijn tweede gele kaart. Door deze overwinning loopt Hector drie punten in op FC Aramea dat op de veilige negende plaats staat. De achterstand op de Enschedese ploeg is nu nog drie punten met twee wedstrijden minder gespeeld. Volgende week kan de volgende stap richting lijfsbehoud gezet worden. Mede-hekkensluiter vv Diepenheim is dan de tegenstander op sportpark ’t Doesgoor. Aanvang 14.00 uur.

Pupil van de Week is dan Guus Haverkate uit Hector JO8-2.