Hector JO17-1 komt tekort in 2e klasse.

Het was al voorspeld dat Hector JO17-1 door de onverwachte promotie naar de 2e klasse een zwaar seizoen tegemoet zou gaan. En tot nu toe is dat (helaas) ook gebleken.

Er wordt zeker niet slecht gevoetbald, maar de tegenstanders zijn net een maat(je) te groot.

Onderstaand twee wedstrijdverslagen van 24 en 31 maart.

24 maart: ON JO17-2 tegen Hector JO17-1

Hector moest zeer vroeg aantreden in Almelo bij ON. Gelukkig werd de wedstrijd al naar een later tijdstip verplaatst want eerst was de aanvangstijd vastgesteld op 08.50 uur.
Neemt niet weg dat ON met dit tijdstip beter kan omgaan maar ook beter is qua voetbal. Helemaal niet erg en dat was ook voorspelbaar dat Hector JO17-1 een zeer moeilijke voorjaarscompetitie zal beleven. ON was dan ook het dichtst bij de openingstreffer in de beginfase maar Kayin redde een paar keer bekwaam of het vizier stond niet op scherp bij ON. Ondertussen kon Ibrahim Yalcin nog wel koppen na goed doorzetten van Koen Peterman maar zijn kopbal ging over. Hierna ging het spel even op en neer waarbij ON de beste kansen kreeg. Ook een schot van Hector zijde werd nog door de ON-keeper gered en na een goede individuele actie van Jorn Morsink kreeg hij weinig tot geen steun van zijn medespelers.
Uit een cornerbal weet ON makkelijk binnen te koppen en helaas vielen de 2-0 en de 3-0 hierna vrij snel. Vervolgens nog weer een prima redding van Kayin en uit de hieruit voortvloeiende corner werd er rakelings naast gekopt door ON. Hierna kreeg ON nog enkel goede kansen maar door goed keeperswerk en verdedigend werk van Mitchel Laarhuis werd er niet gescoord. Ibrahim kreeg vlak voor rust nog een goede kans na een voorzet van Berthil Schabbink maar de keeper redde goed. Joey Winkel had nog een schietkans maar zijn schot draaide van de goal weg.
Er werd gerust met maar een 3-0 stand. In de rust werden er de puntjes op de i gezet zover het kon en leek Hector zich wel te verbeteren. De eerste kans was daar dan ook bijna voor Hector. Siem Stevens werd diep gestuurd door Ibrahim maar kwam net niet aan de bal. Even later smoorde een solo van Jorn Morsink. Kayin bleef zijn waarde bewijzen door de counter van ON te pareren. Een afstandsschot werd Kayin wel fataal en de 4-0 stond op het scorebord na 65 minuten spelen. ON wist uit een lage voorzet onhoudbaar de 5-0 binnen te tikken. Hector kon hierop de van de “0” af nadat Siem in de beruchte “16” werd gevloerd en er een strafschop werd gegeven. Deze werd te zwak ingeschoten door Mitchel waardoor Hector niet tot scoren kwam. ON kwam door een afstandsschot nog wel tot scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 6-0.
ON was gewoonweg een maatje te groot voor de Hector boys.

The Man of The Match vandaag en niet verwonderlijk:         KAYIN GEUBEL

——————————————————————————————————————————————————————

31 maart: Hector JO17-1 tegen Excelsior JO17-2

Hector speelde zijn 2e thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie tegen Excelsior’31 JO17-2 uit Rijssen op echt gras i.v.m. het “kelderklasse toernooi” dat bij SV Hector werd georganiseerd.
Hector begon goed aan deze wedstrijd en de eerste kansjes waren ook voor Hector. Een vrije trap van Siem Stevens kon net niet worden verlengd en na een ingooi van Koen Peterman nam Berthil Schabbink de bal op de pantoffel. Zijn schot belandde echter in de handen van de keeper. Excelsior liet zich ook niet onbetuigd en een paar aanvallen werden door middel van een cornerbal afgeslagen. Deze cornerballen leverden niets op. Een pass van Dylan Dennenberg was net te hard om in scoringspositie te komen.
Excelsior leek in de 10e minuut op voorsprong te komen maar er werd duidelijk in buitenspelpositie binnengekopt zodat deze treffer werd geannuleerd. Even later werd een prima steekpass van een Excelsior middenvelder net verijdeld door Jaron Meijer. In de 14e minuut nam Hector een vrije trap maar de bal van Berthil ging over.
Na 19 minuten spelen ging een voorzet aan eenieder voorbij waarbij de linksback van Hector een goed blok zette en vooruit speelde. De scheidsrechter zag hier echter een strafschop in die feilloos werd benut, 0-1. Beide teams gaven weinig kansen weg en de 0-2 werd dan ook weer uit een standaard situatie gescoord. Hector had in 1e instantie een vrije trap moeten hebben maar de scheidsrechter kon dat helaas niet zien. De vervolgactie was duidelijk een vrije trap voor Excelsior die foutief werd beoordeeld door de Hector goalie zodat Excelsior op 0-2 kwam.
Hector liet zich niet van de wijs brengen en deed bijna iets terug na een goede aanval via Dyon Meijer, Jorn Morsink, Pepijn Wending, Ibrahim en het laatste tikje van Berthil werd door de keeper gered. Een counter hierna van Excelsior werd uitstekend gestopt door Kayin Geubel.
In de 33e minuut werd er dan toch gescoord door Hector. Berthil had Ibrahim aangespeeld. Zijn individuele actie werd net afgestopt maar de bal kwam pardoes voor de voeten van Berthil die hard raak knalde, 1-2. Kort hierop werd Dyon gewisseld die met JO19-1 mee moest (terwijl Johan van Nieuwenburg al een basisplaats bij JO19-1 had). Thijmen Schabbink van JO15-1 viel zeer verdienstelijk in. Gescoord werd er niet meer tot de rust zodat er met een 1-2 stand de kleedkamer werd opgezocht.
Na de rust eenzelfde spelbeeld met weinig kansen over en weer en veel middenveld voetbal. Chris Lier van JO15-1 werd nog als rechtsbuiten ingebracht en deed het net als Thijmen ook voortreffelijk. Chris had bijna een assist maar zijn pass op Ibrahim was net te hard om binnen te tikken. Ibrahim bleef wel in balbezit en na zijn individuele actie kwam de bal voor de voeten van Jorn. Zijn schot ging helaas rakelings naast. Niet veel later werd er een goede aanval opgezet waarbij Chris werd vrijgespeeld. Zijn schot werd net geblokt en de cornerbal werd daarna door Ibrahim naast gekopt. Een counter van Excelsior werd verijdeld door een overtreding te maken. Deze vrije trap werd goed gekeerd door Kayin.
Even later kreeg Excelsior een cornerbal te nemen. Deze was wel gevaarlijk maar gescoord werd er niet uit. Hector bleef moed houden en een pass van Jaron op Ibrahim kon net tot corner worden verwerkt. Hieruit werd niet gescoord. Een afvallige bal werd nog door Jorn net naast geschoten en op het laatste speelde Hector alles of niets. Helaas werd het niets want Excelsior profiteerde van de geboden ruimte en scoorde de 1-3 vlak voor tijd.
Helaas ging Hector zeer strijdend ten onder en heeft het in de 2e klasse nog geen punten kunnen behalen.

The Man of The Match vandaag:        Mitchel Laarhuis