Hector JO15-1 wint van GFC JO15-1

De 2e wedstrijd pas na de winterstop werd thuis gespeeld tegen de altijd lastige plaatsgenoot GFC. Een onvervalste derby dus. Om de een of andere reden heeft het team van Hector altijd moeite met tegenstanders uit dezelfde plaats. Sterker nog, van dit GFC team werd nog niet eerder gewonnen. Dat konden ze vandaag dus  mooi rechtzetten.
Aangezien veld 1 was afgekeurd werd er op veld 4 gespeeld. Dit was meer een knollenveld dan een mooie grasmat, maar goed, daar hadden beide teams dan nadeel van.
De personele bezetting was mager. Kjeld in de ziekenboeg en Koen aan de arbeid (de laatste was wel de 2e helft aanwezig).
Kars van D1 was bereid om het team te ondersteunen en maakte daarbij meteen zijn C-debuut. Een mooie kans voor deze jongen om te laten zien wat hij kon.
De 1e helft verliep rommelig aan beide kanten. Slordig in passing en weinig kansen die gecreëerd werden. Inzet was er wel, want er werd volop gestreden. Het bleef 0-0 in de eerste helft

In de 2e helft kreeg Hector toch wat meer kansen. Koen die een paar keer gevaarlijk in de buurt van de goal kwam, maar het scoren achterwege liet. Kars die de 2e helft speelde, hield zich keurig staande in het fysieke voetbalgeweld. Ondanks zijn wat geringere lengte liet hij zich niet aan de kant zetten en dat is zeker het vermelden waard.
Hector kreeg een vrije trap buiten de 16 die genomen werd door Koen. Hij bracht de bal in en deze werd zeer onfortuinlijk door een GFC speler in het doel gekopt. Een lucky goal, maar de blijdschap was er niet minder om.
Er werd flink gestreden en ondanks het stevige spel werd het eigenlijk nooit onsportief. Hector kreeg nog wat kansjes om de score uit te breiden maar dat lukte niet. Aan de andere kant stond de verdediging van Hector als een huis en menig GFC aanval werd afgeslagen. Op deze wijze werd de eindstreep gehaald en de overwinning was een feit.

Loon naar werken want dat hebben de jongens gedaan. Qua spelbeeld en kansen heeft Hector ondanks de wat gelukkige goal toch verdiend gewonnen vandaag. Complimenten voor deze mooie teamprestatie.