Kerstzaalvoetbaltoernooi Hector jeugd.

Zoals al vele jaren gebruikelijk op de dag na Kerstmis, was ook dit jaar weer het traditionele zaalvoetbaltoernooi voor de gehele Hector jeugd. Behalve voor de welpen, dat moet gezegd.

De jongste spelersgroep was niet groot in aantal, maar als er toch voldoende vaders aanwezig zijn, kan er best een leuk potje voetbal worden gespeeld op dat hele grote veld. En je kunt ook halverwege het veld een alternatief doel creëren zodat er ook een potje onderling gespeeld kan worden.

De overige teams uit de hogere leeftijdsgroepen speelden met gemengde teams naar hartenlust hun potje voetbal.

Natuurlijk waren er winnende teams, maar dat was eigenlijk maar bijzaak. Het ging om lekker voetballen.

En het was duidelijk te zien dat naarmate de leeftijd van de spelers omhoog ging, de persoonlijke drang van de spelers zichtbaar werd. Toch even laten zien dat je een balletje onder de voet kunt houden of een mooie passeerbeweging kunt maken. Vooral bij de jongens.

Terwijl met name de meiden van de O17 groep lieten zien dat naar hun mening voetbal een sport is van samenspelen en niet van pingelen.
Zou dat misschien één van de redenen zijn dat dit jaar de Nederlandse vrouwen Europees kampioen en de mannen werden uitgeschakeld voor het WK?