Puntje voor Hector VR1.

De derde competitiewedstrijd moesten de Hector dames aantreden in Groenlo tegen Grol VR1. In de wetenschap dat deze ploeg vierde stond met een overwinning en gelijkspel op zak.

Na de aftrap van Hector werd er balverlies geleden en werd Grol direct gevaarlijk maar het schot ging net naast. Hierop nam Grol het initiatief en probeerde de 1-0 te forceren. Schoten gingen naast of over of Floor Assink kon redding brengen. In de 11e minuut was het wel raak. Na een cornerbal werd de bal in de verre hoek geplaatst en de terechte voorsprong op dat moment voor Grol was een feit.
Een paar minuten na deze goal kreeg Hector een cornerbal te nemen nadat Grol verkeerd opbouwde en door druk van de voorwaartsen deze cornerbal weggaf. Laura Imhoff nam deze bal. Uiteindelijk kwam de bal bij Tess Eelderink die de bal terug legde op Laura die de bal bij de tweede paal inbracht. Een Grol verdedigster redde helaas voor Hector op de doellijn.
Hierna werd het spel er van beide kanten niet beter op met hotsen knotsen voetbal. Er was weinig rust aan de bal zodat goede aanvallen opzetten ook niet ging lukken.
Ondanks pogingen te scoren door zowel Grol alsook Hector werd er niet gescoord zodat met een 1-0 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.

Na de rust een ander spelbeeld. Hector nam het initiatief en er was meer rust aan de bal. Een schot was voor de keepster van Grol evenals een voorzet die ze onschadelijk maakte.
Maar in de 53e minuut moest ze toch capituleren. Een goede aanval werd opgebouwd van achteruit. Laura werd op het middenveld ingespeeld. Ze zag de goede loopactie van Indy Hengevelde en bediende haar met een prima steekpass. Indy gaf vervolgens breed op Lauren Kamp die oog in oog met de keepster beheerst scoorde.
Hector rook bloed en ging door met aanvallen opzetten. Maar Grol werd ook gevaarlijk met een paar goede aanvallen in deze levendige tweede helft.
Zowel Hector als Grol kregen goede mogelijkheden maar de kansen werden niet benut.
Na 64 minuten dacht Grol te scoren na een vrije trap maar degene die de bal bij de tweede paal binnenschoot, stond in buitenspelpositie en dus werd het doelpunt terecht afgekeurd.
Twee minuten later was er wel een doelpunt en wel voor de groen-witte dames. Een goed uitgevoerde counter werd op de grasmat (met wel zeer slecht zichtbare lijnen) gelegd. Een bal werd door Nikky Schut op zus(je) Tatum Schut gelegd die vervolgens Indy prima aanspeelde. Zij vond Lauren wederom en zij scoorde wederom.
Hector kreeg hierop kansen op de 1-3 maar de ballen gingen er niet in doordat er te snel werd geschoten of het vizier niet scherp genoeg stond afgesteld.
Na een cornerbal schoot Indy de bal binnen maar daarvoor was er handsbal geconstateerd bij een Hector dame zodat de prima leidende scheidsrechter de goal terecht afkeurde.
Na 73 minuten verdedigde de achterhoede van Hector verkeerd uit (door het midden) waardoor een Grol speelster in balbezit kwam. Zij schoot vanaf de ‘16’ onberispelijk de 2-2 binnen.
Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen vol voor de winst. Beide ploegen kregen ook de mogelijkheden. Hector raakte de paal, de lat en de kruising nog maar Grol liet zich ook gelden. Een paar mogelijkheden gingen vlak voorlangs of werden overgeschoten.
Het spel bleef op en neer golven met de nodige mogelijkheden. Het bleef spannend tot de laatste seconde met veel (terechte) blessuretijd. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren waardoor de 2-2 stand ook de eindstand betekende. Al met al een terechte uitslag waarbij zowel Grol als Hector ook de winst hadden kunnen pakken.

Nieuw geïntroduceerd bij Hector VR1 is de woman of the match.
Deze eer om als derde dame te worden gehuldigd voor deze benoeming is voor:
TESS EELDERINK (Oma)

Zondag 22 oktober komen de dames weer in actie. Ze spelen dan thuis tegen het nog ongeslagen Twenthe Goor VR1 om 11.00 uur.