Hector VR1 stunt!!

De laatste wedstrijd van het seizoen speelden de dames van Hector thuis tegen SDC’12 VR2.

De kampioenskandidaat, want de stand voor deze wedstrijd zag er als volgt uit:

1. SV Enter VR1       13 – 27                Doelsaldo +33
  2. SDC’12 VR2         12 – 26                Doelsaldo +31
  3. SV Rijssen VR1    13 – 26                Doelsaldo +28
  4. SV Hector VR1    13 – 24                Doelsaldo +10

SDC’12 had na deze wedstrijd nog een thuiswedstrijd tegoed en bij winst op Hector konden zij zich opmaken voor he kampioenschap. Enter en Rijssen zaten op het vinkentouw en waren gebaat bij een overwinning van Hector. Enter was er zelfs met een grote delegatie om ons aan te moedigen aangezien zij zelf ’s middags pas hoefden aan te treden.

Hector ging de wei in zoals gebruikelijk om voor de winst te gaan. Vorig seizoen werd bij de laatste wedstrijd de 2e helft nog de opstelling bepaald door middel van lootjes trekken, maar toen stond er niets op het spel, wat nu wel degelijk het geval was.

Hector was de ploeg die de eerste aanval opzette. Deze werd echter onderbroken en de counter van SDC werd goed uitgevoerd. Via de spits kwam de rechtsbuiten in balbezit. Haar schot werd door Floor Assink prima gered en tot corner verwerkt welke niets opleverde. Een aantal minuten later werd Indy Leferink diep gestuurd door Laura Imhoff. Het schot van Indy ging langs de verkeerde kant van de paal.

Niet veel later werd er een aanval wederom onderschept door SDC, de middenveldster besloot van afstand te schieten wat een makkelijke prooi voor Floor was.

In de 11e minuut wist Kaylee van Coeverden een bal te onderscheppen op het middenveld. Zij speelde Laura aan die een prima pass over de verdediging neerlegde en Indy L alleen voor de keepster zette. Met een bekeken lob passeerde zij de keepster wat dus de 1-0 betekende.

Niet veel later werd er een aanval door SDC opgezet over links. De voorzet werd direct ingeschoten maar onderweg getoucheerd door Lynn Hartgring. De bal ging naast de goede kant van de paal voor Hector. De hieruit voortvloeiende cornerbal leverde hierna nog 2x een corner op maar alle drie pogingen liepen op niets uit. Kort na de drinkpauze werd er door Hector een aanval over links opgezet via Indy Bril, Laura en Indy L die de bal terug legde op Nikky Schut die vanaf een meter of 21.67 de bal ineens onder de lat deponeerde en er 2-0 van maakte. SDC werd nog een keer gevaarlijk met een schot maar wederom door Lynn werd geblokt. SDC werd de laatste 10 minuten van de eerste helft sterker en 6 minuten voor rust werd de aansluitingstreffer door hen gescoord. Een aanval door het centrum werd geblokt maar via de kluts kwam de bal op links voor de voeten van een SDC-speelster die scoorde in de verre hoek.

Vlak voor rust was er ook nog een goede mogelijkheid voor SDC. Ze mochten een vrije trap op de ‘16’ nemen die vervolgens door Floor prima uit de hoek werd getikt. Deze cornerbal leverde niets op waardoor er met 2-1 werd gerust.

In de rust werd er even goed geluisterd naar de enorme donderspeech van het kader van SDC en natuurlijk ook de puntjes op de i gezet door het Hector kader.

Hector nam het initiatief maar gevaarlijk werd het niet.

Na een cornerbal van SDC werd een afvallende bal hard en ver overgeschoten. Na 4 minuten spelen in de tweede helft werd er goed druk gezet bij het uitverdedigen van SDC bij een doeltrap. Laura kwam in de goede mogelijkheid om een schot te lossen maar deze werd bekwaam door de keepster gered.

SDC kwam meer en meer in balbezit waarbij Hector in de ‘achteruit’ werd gedwongen. Een schot van afstand van SDC ging naast en een vrije trap werd door Floor tot corner verwerkt.

Hector kreeg in de counter ook mogelijkheden. In de 56e minuut werd er een super aanval opgezet door Nikky, Lauren en Indy L die de bal niet goed raakte. Niet veel later was het Lisa Nijman die Tatum Schut aanspeelde die vervolgens Lauren Kamp vond. Zij gaf de bal op het juiste moment mee aan Indy L en haar voorzet werd ternauwernood onderschept.

In de 60e minuut kreeg SDC een dot van een kans nadat een hard en bekeken schot door Floor werd gered. De rebound werd echter niet rustig binnengetikt maar onbesuisd overgeschoten.

Niet veel later kwam Hector weer goed weg. Na een cornerbal werd een afgeslagen bal op goal gepoeierd. Met recht ‘op goal’ want de lat bracht redding in deze situatie.

Hector werd nog meer teruggedrongen maar via een counter was het Indy L die een schot kon lossen maar echter naast schoot.

Na 68 minuten dacht iedereen dat de gelijkmaker eraan zou komen want Floor kwam oog in oog te staan met een SDC-speelster. Floor redde echter bekwaam.

Hierna kreeg Indy L twee mogelijkheden uit de counter. De eerste keer schoot ze tegen de keepster aan en de tweede keer speelde ze net de bal te ver voor zich uit zodat de keepster redding kon brengen.

SDC werd gevaarlijk via cornerballen maar Hector werkte met man en macht eraan om een tegendoelpunt te voorkomen. Een cornerbal werd nog door Floor uit de lucht geplukt. SDC schoot van afstand nog een keer naast. Na 80 minuten spelen werd er wederom een cornerbal genomen door SDC. De inzet hierop werd echter van de lijn gehaald door Romy Modders. Na 85 minuten spelen dacht SDC de gelijkmaker te hebben gescoord. Een aanval over rechts werd vooruit gespeeld alwaar en speelster van SDC in buitenspelpositie de bal binnen tikte en het doelpunt dus werd afgekeurd.

Niet veel later kreeg SDC een mogelijkheid om aan te leggen voor een afstandsschot. Deze ging ook weer over.

Drie minuten voor tijd was het hectisch in het strafschopgebied bij Hector waarbij tot 3x toe een bal werd geblokt in een scrimmage door de enorme werklust.

Het laatste wapenfeit in de laatste minuut was een aanval van SDC door het centrum maar die bal werd naast geschoten. Het kwam Hector goed uit dat SDC het vizier niet op scherp had staan en de aanwezige dames van Enter al helemaal. Het laatste fluitsignaal klonk en een zeer zwaarbevochten overwinning werd goed gevierd.

Een superrrr teamprestatie hebben de Hector dames afgeleverd. Niemand tekort te doen omdat er geen naam in het verslag van sommige personen staan, maar zoals gezegd was het hele team die superrr speelden.

Enter trakteerde de dames nog op een kistje gerstenat (later op de middag is Enter kampioen geworden, onze felicitaties nogmaals) en Laura vierde Laura haar verjaardag met shotjes welke heerlijk werden genuttigd op het speelveld.

Na afloop werd het ‘voetbalseizoen’ afgesloten met een koud- en warm buffet van de firma Holtmaat en werden de kaderleden nog even in het zonnetje gezet voor hun bewezen diensten.

Het seizoen is nog niet afgesloten want jullie zullen de dames ook nog zien verschijnen bij de jubileum activiteiten, het nachttoernooi en de tentfeesten.

Het seizoen zal echt worden afgesloten met een weekendje weg.

De dames van Hector 1 willen hierbij ook Marli en Lauren nogmaals bedanken voor hun inzet voor het damesteam en iedereen die ons team heeft ondersteunt, op welke manier dan ook.

Mede hierdoor hebben wij een topseizoen gedraaid dat boven verwachting is verlopen.