Hector VR nadert de top!

Nadat vorige week de topper zeer verdienstelijk werd gelijkgespeeld in en tegen Enter VR1 stond op 2e Paasdag een zeer lastige uitwedstrijd tegen Eilermark op het programma. De statistieken leerde dat Eilermark in de uitwedstrijden geen enkel punt heeft gepakt maar de behaalde punten dus allemaal in de thuisduels werden behaald. Ook tegen onze concurrenten Enter en Rijssen die daar niet verder kwamen dan een gelijkspel.

In de bespreking werd door de trainer nog even gerefereerd aan de vroege tegengoals in de laatste twee wedstrijden. Al gaf hij ook aan dat hij nu een goed gevoel had over de te spelen wedstrijd. Helaas kwam het een paar weken geleden ook uit dat hij een slecht gevoel had wat resulteerde in een nederlaag. Het leek erop dat de dames van Hector het in hun oren hadden geknoopt. De warming-up was goed te noemen en de dames hadden er zin aan. In de eerste minuut toog Hector naar voren. Indy Leferink werd aangespeeld en met een prima steekpass probeerde ze Mairée Olydam te bereiken. Helaas was de pass toch net iets te scherp.
Toch kwam Hector ondanks het voorgaande wat werd beschreven weer vroeg op een achterstand. In de 6e minuut werd er een aanval van Eilermark opgezet welke niet adequaat werd verdedigd. Zodoende kwam een speelster van Eilermark oog in oog te staan met Floor Assink en via de binnenkant de 1-0 binnenschoot.
Hector moest ook al snel noodgedwongen wisselen door een blessure. Lynn Hartgring verliet het veld na 11 minuten en Romy Leeftink verving haar prima. Het was ook Romy L die een afvallende bal na een cornerbal naast schoot. Eilermark ‘kreeg’ een vrije trap te nemen op ongeveer 30 meter. Deze werd goed ingeschoten door de zeer goed spelende mid-mid van Eilermark maar Floor pakte de bal gedecideerd.
In de 16e minuut werd de bal veroverd op het middenveld door Lisanne Gelen, Tatum Schut werd aangespeeld die de bal uithaalde op Romy Modders. Zij stuurde Indy Hengevelde weg maar werd goed verdedigd. Ze speelde terug op de keepster waarop Indy druk ging zetten en de bal veroverde. Hierna speelde ze de bal goed breed op de inkomende Mairée die de 1-1 aantekende.
Eilermark probeerde het met afstandsschoten maar gevaarlijk werden ze niet.
In de 20e minuut weer een aderlating voor Hector want Tatum moest het veld geblesseerd verlaten en goed werd vervangen voor Lisa Nijman. Na 27 minuten nog een hachelijk moment waarbij na een aanval door het centrum de bal via een kluts hoog in de doelmond terecht kwam maar Romy L de bal voor de lijn weg haalde. Nog een paar afstandsschoten werden er geprobeerd van Eilermark maar dat stichtte geen gevaar.
In de 36e minuut veroverde Kaylee van Coeverden de bal op links, speelde Nikky Schut goed aan die vervolgens schoot op goal. De keepster liet de bal los maar de rebound kwam net niet bij Mairée voor de voeten. Hierna was het Hector dat de draad goed oppakte. Een paar goede aanvallen over rechts kon gevaar stichten maar de eindpass was dan net niet goed genoeg. Eilermark kreeg nog een kans vlak voor rust maar de aanname van de speelster was verkeerd zodat er met 1-1 werd gerust waarbij het voetbal niet altijd even goed was maar de werklust enorm.

In de rust werd door het kader geprobeerd de puntjes op de i te zetten zodat we toch met drie punten huiswaarts konden keren. Een paar wissels werden toegepast. Lynn kon het veld weer betreden voor de zeer gedegen spelende Danique Krul en Tess Eelderink maakte haar opwachting op het middenveld. De instelling van de dames was superrr en het vertrouwen was er. Vanaf de aftrap werd goed gespeeld.
In de 47e minuut werd Indy L onreglementair afgestopt waarna de verdedigster van Eilermark zich van het veld moest laten dragen met een brancard. Hector supporters nog bedankt voor het mede dragen van de brancard!
De vrije trap werd door Romy Modders goed ingeschoten en met wat grabbelwerk wist de keepster de bal te vangen. Eilermark kreeg hierop een mogelijkheid middels een vrije trap maar deze werd door Floor uit de lucht geplukt. Na ongeveer 52 minuten spelen veroverde Lisanne de bal op het middenveld. Ze speelde Nikky aan die vervolgens Mairée inspeelde. Mairée speelde de bal in één keer over de verdediging heen waarop Indy L alleen voor de keepster kwam. Helaas schoot ze naast de verkeerde kant van de paal.
Niet veel later was het de keepster die de bal verkeerd inspeelde. De bal kwam bij Lisa voor de voeten die Nikky bediende maar haar schot ging ook naast. Acht minuten later gooide Tess (nu goed) in welke uiteindelijk net verdedigd kon worden door Eilermark door een corner weg te geven. Deze leverde niets op. Weer drie later probeerde Nikky Mairée diep te bereiken. Na gekrabbel van de keepster kwam de bal voor de voeten van Mairée die ineens schoot. Dit schot werd geblokt door de alerte verdedigster van Eilermark.
Drie minuten hierna werd Eilermark gevaarlijk via de rechtsbuiten. Indy Bril speelde een goede wedstrijd en de goede rechtsbuiten was er nauwelijks langs geweest maar ze had nu vrije doorgang. Haar voorzet werd echter door alles en iedereen gemist. Zowel aanvallend als verdedigend.
Na ongeveer 32 minuten spelen kreeg Hector weer een ingooi op links. Wederom Tess die (nu ook) goed ingooide op Indy L. Zij draaide open naar haar rechterbeen. De voorzet welke zij gaf ging precies over de verdediging naar Mairée die oog in oog met de keepster beheerst de 1-2 aantekende in de verre hoek. Eilermark probeerde het nog met afstandsschoten en kon gevaarlijk worden met cornerballen maar Floor plukte ze prima uit de lucht. Wanneer Hector met wat meer rust aan de bal had gespeeld hadden er betere kansen ingezeten maar gescoord werd er door beide ploegen niet meer.
Hector behaalde een heel knappe moeizame overwinning door een superrr hecht collectief! Daar heeft de gezellige (bowling)avond op Goede Vrijdag zeer zeker geen afbreuk aan gedaan en gelukkig kwam het gevoel bij de trainer vandaag goed uit op een positieve manier.
Op naar de volgende lastige wedstrijd welke weer uit wordt gespeeld maar nu bij Borne/ZV op 23 april. De aanvang is dan om 12.45 uur!

Noemenswaardig is ook het grote aantal toeschouwers dat van Hector aanwezig was. Dat was ook zeer zeker een stimulans voor de dames. Hartelijk dank!