Hector VR1  komt net te kort.

De eerste wedstrijd na de winterstop was direct de topper. Hector VR1 stond op de eerste plek, Rijssen op een tweede plek met evenveel punten alleen had SV Rijssen er een wedstrijd meer over gedaan.
Natuurlijk werd er gespeeld in het jubileum tenue waar we de complimenten voor kregen van het kader van SV Rijssen.

Hector nam het initiatief in deze wedstrijd. Indy Leferink kon helaas net niet de diepgaande Tatum Schut bereiken. En een individuele actie van Mairée Olydam werd tijdig in de kiem gesmoord alvorens ze gevaarlijk kon worden.
De eerste aanval van Rijssen was gelijk raak voor hen. De sterk spelende linksbuiten van Rijssen kon voorzetten na een individuele actie. Mistasten in de verdediging was er debet aan dat de spits oog in oog met Floor Assink kwam te staan en de 1-0 kon scoren.
In de 9e minuut was de sterk spelende Tess Eelderink die de bal veroverde op het middenveld. Zij speelde Tatum aan en met haar prima pass zette ze Indy alleen voor de keepster. De inzet ging echter voorlangs.
Na 12 minuten spelen mocht Romy Modders een vrije trap nemen. Mairée werd aangespeeld en haar schot was net niet hard genoeg om de keepster te verschalken. Hierna ging het spel op en neer zonder noemenswaardige kansen. In de 20e minuut werd er door Hector een aanval door het centrum opgezet. Via Myrthe de Joode, Lisa Nijman en Mairée kwamen de dames net niet in scoringspositie door gelukkig verdedigend werk van Rijssen.
Na 26 minuten spelen was het wederom Tess die de bal veroverde op links, het spel werd verplaatst naar rechts alwaar Indy vanaf rechts opende op Mairée, Ze kapte naar binnen en schoot goed in maar helaas op de paal.
Hierna golfde het spel op en neer en de goed verdedigende backs Romy Leeftink en Danique Krul en voorstopper Lynn Hartgring hadden een zware wedstrijd tegen goede tegenstanders maar ze stonden hun vrouwtje. Na een snelle ingooi van Rijssen kregen ze een schietkans maar deze ging naast, zo ook een afstandsschot.
De rust was in zicht maar helaas stoomde de laatste vrouw van Rijssen in de 46e minuut op en kon via een individuele actie op de achterlijn de linksbuiten bereiken die met een mazzeltje de 2-0 binnen kon schieten.

In de rust werd er gewisseld op het middenveld waar Lisanne Gelen en Indy Bril hun opwachting maakten. Laatstgenoemde kreeg de bal voor haar voeten maar haar schot werd afgeblokt. De afvallige bal werd door Mairée ingeschoten maar was een prooi voor de keepster. De lange bal welke hierop volgde kwam bij de linksbuiten van Rijssen en zij de 3-0 kon scoren na een individuele actie.
Rijssen nam in de tweede helft meer het initiatief maar echt gevaarlijk werden ze niet. Hector kwam er weinig meer uit. In de 56e minuut verdedigde Mairée goed mee waardoor Indy Bril in balbezit kwam. Zij speelde vervolgens Mairée aan die Indy diep stuurde. Deze pass kon net worden verdedigd door Rijssen.
De laatste vrouw van Rijssen stoomde in de 59e minuut nog een keer op wat gevaarlijk was. Het schot ging echter naast. Het meeste balbezit bleef voor Rijssen in de tweede helft maar noemenswaardige kansen creëerden ze niet tot in de 77e minuut. Na een steekpass op de linksbuiten kon Floor de bal nog aanraken waardoor de snelheid van de bal verminderd werd en ‘zoef zoef’ Lynn er snel bij was om een doelpunt te voorkomen.

Ondanks het inbrengen van Loïs Derking, Nienke Wierenga en Kimberley Huisken werd er niet meer gescoord. Ook was er nog een kans voor Mairée waarbij de keepster van Rijssen haar schot kon pakken.
Al met al een verdiende nederlaag maar het kader was trots op deze dames zoals ze zich hebben gepresenteerd in deze eerste wedstrijd na de winterstop.

Het duurt weer even voordat de dames weer in actie komen want op 12 maart is de eerstvolgende wedstrijd. Ze spelen dan uit tegen Eilermark.