Weer drie belangrijke punten voor Hector.

Na de misschien wat onverwachte zege op Twenthe komen er vóór de winterstop voor Hector nog drie heel belangrijke wedstrijden aan. De tegenstanders, Hoeve Vooruit, Sp. Neede en Eibergen bivakkeren, net als Hector, in het onderste deel van de ranglijst.
En drie punten halen tegen directe tegenstanders is dan van levensbelang.

In de thuiswedstrijd tegen Hoeve Vooruit was de eerste kans voor Hector, maar na ongeveer een kwartier kwam Hoeve Vooruit op voorsprong. Al dan niet uit buitenspelpositie. Maar ondanks felle protesten van de Hector spelers kende de scheidsrechter het doelpunt toe.

Een kleine 10 minuten later ontsnapte Hector aan een 0-2 achterstand. Een inzet van Hoeve Vooruit sprong via de onderkant van de lat het veld weer in. Keeper Koen Eekhout bracht de bal snel weer in het spel en even later lag de bal aan de andere kant in het net! Doelpuntenmaker was Raùl Jimenez. Met 1-1 brak de rust aan.

In de tweede helft ging Hector door met het bestoken van het doel van Hoeve Vooruit. Er kwamen een paar kleine kansjes totdat Hector een vrije trap kreeg op ca. 25 meter net iets links van het doel. De specialist bij uitstek, Wesley Zwoferink, legde de bal klaar en joeg hem op onnavolgbare wijze in de kruising! Prachtig vastgelegd op video door Metin Aslan!

Met die 2-1 voorsprong kwam er wat meer rust in het Hector team. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het nog 3-1 door een doelpunt van Joery Wenderman.

Daarmee was de eerste wedstrijd van het belangrijke drieluik in winst omgezet. Hector is nu opgeklommen naar de achtste plaats met 12 punten. Een plaats die aan het eind van de competitie betekent dat er nacompetitie om degradatie moet worden gespeeld. Dus Hector heeft nog heel veel punten te halen om zich helemaal veilig te kunnen spelen.

Komende zondag is de uitwedstrijd in en tegen het nog puntloze Sp. Neede.