Hector VR1 pakt weer een puntje.

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond zondag 22 mei op het programma. Er moest (blijkbaar) vroeg uit worden gevoetbald in Bathmen bij ABS VR1.
Doordat een paar speelsters te laat waren werd de basisopstelling op maar liefst 4 plaatsen gewijzigd. In korte en zeer krachtige, met stemverheffende bewoordingen werd de wedstrijdbespreking gehouden om daarna naar Bathmen te togen.
Of het nu aan de wedstrijdbespreking lag of dat ze wakker waren geschud of wat dan ook, maar Hector begon sterk aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werd Tatum ingespeeld die Mairée aanspeelde. Zij speelde Lisa diep maar haar schot verdween naast het doel.
In de 2e minuut onderschepte Indy B de bal, speelde op Lisa die vervolgens Myrthe vond. Zij stelde Mairée in staat om te schieten maar de bal belandde helaas in het zijnet.
Na 3 minuten voetbal vocht Loïs een duel uit, speelde terug op Nikky die Mairée diep stuurde op rechts. Haar voorzet over de grond was op maat zodat Myrthe de 0-1 kon aantekenen.
Hierna kwam ABS een paar keer opzetten maar Marli plukte een goede voorzet uit de lucht en een cornerbal werd goed verdedigd door de defensie van Hector.
Na een ingooi van Romy L op Lisa werd de aanval ten koste van een cornerbal verdedigd. De afvallige bal werd door Indy B ingebracht maar Lisanne kon er net niet bij om af te werken.
Maar in de 8e minuut was het wel raak. Romy L veroverde de bal, gaf een prima pass langs de lijn op Mairée die allen voor de keepster kwam en in de verre hoek de 0-2 scoorde.
Maar 5 minuten later was het raak aan de andere kant. Na een aanval door het centrum kreeg de rechtsbuiten de bal voor de voeten die ze vervolgens snoeihard en onhoudbaar binnenschoot, 1-2 dus.
De na de drinkpauze ingevallen Linsey kreeg, nadat Marli Mairée wist te vinden met een lange bal en een steekpass gaf, een goede mogelijkheid maar haar schot belandde ook in het zijnet.
In de 30e minuut kreeg Hector een vrije trap op rechts. Deze werd door de ook na de drinkpauze ingebrachte Romy M met links voorgezet. Nikky was degene die de bal in de goal wist te schieten en de 1-3 aantekende. Het spel ging hierna op en neer en met een razendsnel counter kwam ABS eruit. Maar door uitstekend keeperswerk van Marli wist zij in een één tegen één situatie een prima redding te verrichten. Helaas moest ze even later wel vissen want de rechtsbuiten leverde een goede strakke voorzet af die werd binnengetikt door de inkomende linksbuiten, 2-3.
Linsey en Mairée kregen nog kleine kansen en ABS counterde nogmaals maar het uiteindelijke schot ging naast.
In de rust werd door het kader de “nodige aanwijzingen” gegeven, met name ten aanzien van het wisselen.
Er werden namelijk lootjes getrokken voor de posities en zo kon het dus zijn dat bijvoorbeeld Danique als laatste man werd geposeerd, spits Mairée voorstopper werd en rechtsbuiten/spits Linsey linksback werd. Indy B werd mid-mid en laatste man Romy M linkshalf. Tess en Lisa mochten hun kunsten in de spits tonen. Op deze vreemde posities vervulden de dames goed hun rol. Loïs en de gezusters Schut (bestaat toeval) bleven wel op hun vertrouwde positie spelen.
Afgesproken werd wel om er geen potje van te maken en deze posities ook als leermomenten mee te pakken zodat er meer begrip ontstaat voor de posities en hard blijven werken voor succes.
En voetballend gezien ging het nog niet eens zo slecht. Het was Lisa die een goede kans kreeg na foutief uitverdedigen van de keepster van ABS. Maar haar schot ging over.
Tess speelde Nikky aan die in één keer voorzette. Helaas was deze bal net te hard voor Lisa. Het was wederom Tess die een pass teruggaf. Nu was het op Romy M die Mairée vond en die vervolgens Lisa. Haar schot werd goed geblokt door de keepster. ABS toog ook ten aanval maar een schotje was een simpele prooi voor Marli.
Dat was helaas in de 66e minuut niet het geval. Een zeer onterechte strafschop werd prima en onhoudbaar binnengeschoten zodat de 3-3 op het scorebord kwam te staan.
Direct na de drinkpauze (waarbij Myrthe rechtsback kwam, Romy L voorstopper en Lisanne linkshalf) zette Tess goed door, de bal kwam bij Lisanne terecht maar haar schot was te zacht om gevaar te stichten.
ABS kreeg nog twee cornerballen mee maar een afvallige bal werd huizenhoog overgeschoten en Marli plukte een bal uit de lucht zodat het gevaar was geweken.
10 minuten voor het einde werd er nogmaals gewisseld. Mairée kwam laatste man te staan, Romy M werd linksback en Loïs werd rechtshalf.
Het spel was wat rommeliger geworden maar Hector had meer balbezit maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Nikky kreeg nog wel een kans na een goede aanval maar haar schot ging ook ver over.
De laatste competitiewedstrijd werd dus afgesloten met een 3-3 gelijkspel.

Na afloop riep trainer Erik iedereen bij elkaar bij de dug-out. Hij dankte iedereen voor de goede intenties (vooral na de winterstop), de vorderingen die zijn gemaakt en de teamprestaties die er werden neergezet. Dit moet de opstap zijn naar volgend seizoen.
Hierop werd Marli, de jeugdspeelster die het keepersprobleem gedurende het seizoen bij de dames heeft opgelost, door de aanvoerster Nikky namens de dames bedankt en in het zonnetje gezet middels een attentie.
Zo werden ook de kaderleden enorm verrast met een attentie van verschillende aard, maar waar de nodige aandacht aan besteed was. Heel attent van deze supergroep.

De Hector dames hebben vooral na de winterstop progressie gemaakt, want: met de winterstop hadden ze 6 wedstrijden gespeeld en behaalden daarin 3 punten. Het doelsaldo was 12 voor en 25 tegen.
Na de winterstop hebben de dames maar liefst 14 punten uit 14 wedstrijden behaald.
Waarbij o.a. uit tegen de op dat moment nr. 3 staande Lemelerveld werd gelijkgespeeld, thuis tegen de nr. 2 Rijssen gelijk werd gespeeld. Thuis werd van Twenthe VR1 gewonnen en uit bij Twenthe VR2. En tegen Heino werden 4 punten gepakt. Hierdoor eindigt Hector (dat is uitgespeeld, maar andere teams nog niet) op een 10e plaats met: 20 wedstijden, 17 punten, doelsaldo 36 voor en 59 tegen.

De dames trainen in ieder geval nog 1x per week door op de woensdagavond tot aan het afsluitende weekend van 8 t/m 10 juli, welke in Düsseldorf zal worden georganiseerd.
Op naar een mooie seizoens afsluiting.