Hector verliest in matige derby van Twenthe.

In een matige derby was de ploeg van trainer Mark Bolink de gelukkige winnaar. Op Sportpark ’t Doesgoor werd de enige goal halverwege de tweede helft gescoord door Stijn Jeurlink. Door de zege wordt het gat tussen Twenthe en Hector vier punten in het voordeel van de Tricolores. Hector moet door de nederlaag blijven vrezen voor de nacompetitie in de vierde klasse B bij de zondagamateurs.

In de eerste helft begon Hector voortvarend en kreeg het direct een goede kans. Een voorzet werd door de inglijdende Berthil Schabbink net niet goed geraakt. Hij moest even later geblesseerd van het veld. Ook Wesley Zwoferink was dicht bij een treffer. Verder gebeurde er voor rust, buiten een kans voor Jeffrey Asbroek namens Twenthe, niet veel en gingen de Goorse ploegen rusten na een gelijkopgaande eerste helft met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, maar gaandeweg werd Twenthe sterker en probeerde het kansen te creëren. De goal was er één met een luchtje van buitenspel. Maar ondanks protesten werd de bal, die Stijn Jeurlink binnen wist te werken uit een voorzet, toch goedgekeurd.

Hector probeerde het daarna wel maar kwam niet aanvankelijk niet tot grote kansen. Later werd meer druk gezet, maar ook dat leverde te weinig op. Het duel eindigde met de nodige onvriendelijkheden, maar dat kwam met name door de onduidelijkheid van de leidende arbiter die het duel niet meer in de hand had en maar liefst veertien minuten blessuretijd toekende.