Sportpark het Doesgoor is tip top dankzij de Ploeg van Zelfwerkzaamheid.

Vanaf zaterdag 5 juni mag er weer in competitieverband worden gevoetbald, al is het alleen door de jeugd t/m JO17.
En dat betekent dat de velden, de kleedkamers en alles daaromheen weer puik voor elkaar moeten zijn. Nou, laat dat maar over aan de mannen van de Ploeg van Zelfwerkzaamheid.

Zoals ze eigenlijk al de hele Corona periode vanaf najaar 2020 bezig zijn geweest met het onderhoud van ons mooie sportpark. Helaas niet met de volledige ploeg, die meestal tussen de 15 en 20 man groot is. Er werd in 3 groepen op maandag, woensdag en vrijdag gewerkt geheel conform de Corona regels.
Want Corona of niet, gras en onkruid blijven groeien, bladeren vallen van de bomen en omdat er wel getraind mocht worden blijft veldonderhoud ook nodig.
Ondertussen werden kleine of grote klussen uitgevoerd, zoals de renovatie van de toiletgroep van het jeugdhonk.

En omdat er nu toch nog een paar weken mag worden gevoetbald door de jeugd, is alles daarvoor in gereedheid gebracht.

De velden zijn gemaaid door Gildebor (het enige dat we  niet zelf doen) en gekalkt door de ploeg zelf, alle andere grasvelden zijn zelf gemaaid. De dug outs onder de bomen op veld 1 zijn gesopt, het onkruid is weggekrabd. Kleedkamers blinkend schoon en alle waterleidingen doorgespoeld om Legionella te vermijden.

Als dank voor alle activiteiten, niet alleen  in de Corona periode, werd de Ploeg van Zelfwerkzaamheid door het bestuur van Hector getrakteerd op gebak. Dat viel ongeveer samen met de 98e verjaardag van Hector, want wie jarig is trakteert.

Het gebak smaakte prima, de koffiepauze werd daardoor misschien iets langer, maar daarna werd er weer hard gewerkt!