Bokstraining voor JO15.

Door het virus met de hoofdletter C hebben de jongens van de JO15 alleen maar kunnen trainen op hun vaste dagen. De zaterdagen zijn lang zo zonder wedstrijden en de trainingen eigenlijk zonder doel.
De begeleiding van het team had voor afgelopen zaterdag daarom iets heel anders op het programma staan dan voetbal, zij gaven de jongens uit handen aan de gedisciplineerde mannen van MMA (MIXED MARTIAL ARTS) “TATSUJIN DOJO” uit Goor.

Bij aankomst op het veld zagen de jongens de bokshandschoenen al liggen en wisten dus snel wat er op de planning zal staan deze zaterdagochtend. Er werd eerste wat lacherig over gedaan, maar nadat de trainers Ilhan en Pascal de jongens bij zich riepen, was het van minuut 1 al duidelijk dat er vandaag hard gewerkt zou moeten worden.

Het begon met een zeer stevige warming up die al met al 25 minuten duurde, de eerste pppppffff”ss en aaaaaahhhh”s en oeoeoeoeoeo”s! kwamen al snel uit de monden van de boys en ze beseften dat het heel anders is dan een voetbal warming-up. Respect en discipline staan hoog in het vaandel bij Kickboksen en MMA.

Na een korte maar oh zo nodige drinkpauze mochten ze weer aan de bak. Nadat Ilhan en Pascal de nodige trap- en slatechnieken hadden gedemonstreerd, was het tijd om zelf de handschoenen aan te doen en het geleerde in de praktijk te brengen.
De ene helft van de groep ging met Ilhan mee om te boksen, de andere helft met Pascal om te sparren. Sparren in een grondgevecht één tegen één. Iedereen deed meer dan 100% zijn best, en de trainers waren dan ook zeer tevreden.

Na bijna 2 uur gelopen, gebokst en gespard te hebben zat het er helaas op. Alle 15 jongens (en niet te vergeten hun leiders Joost en Gerjan) waren kapot maar zeer tevreden en enthousiast over de geleverde arbeid.
Met spierpijn in hun hele lichaam verlieten de jongens het veld stiller  dan dat ze aankwamen, dit was het teken voor de trainers Ilhan en Pascal dat er hard en goed gewerkt is, en ook zij waren zeer tevreden.
De jongens en de begeleiders van de JO15 willen de trainers Ilhan en Pascal van MMA (MIXED MARTIAL ARTS) “TATSUJIN DOJO” uit Goor hartelijk bedanken voor deze intensieve maar zeer mooie training.