Er wordt weer getraind bij Hector!

Na ruim 6 weken eindelijk weer het heerlijke geluid dat hoort bij voetballende Hector kinderen op het Doesgoor! De eerste trainingen in het Corona tijdperk waren op deze zonnige donderdagavond een feit.

De Corona werkgroep, bestaande uit leden van het algemeen bestuur en de jeugdcommissie, heeft in korte tijd erg veel werk verzet. Maar nu kan er geheel volgens de richtlijnen van het NOC/NSF weer getraind worden.

Het is natuurlijk voor iedereen wel even wennen. Handen ontsmetten zodra je het sportpark opkomt, maar ook als je weer naar huis gaat. Dat is wat anders dan douchen na de training, want dat mag nu niet.

En de kinderen die normaal gewend waren om ruim op tijd aanwezig te zijn voor een training hadden pech, want die moesten nu buiten het complex wachten tot 10 minuten voor aanvang van de training. Want zo staat het in het protocol.

De met groene pijlen aangegeven route volgen, ook al laat die je zo ongeveer het gehele sportpark rondlopen in sommige gevallen. Ach, beschouw het als de warming up en dan lijkt het al weer heel anders.

Maar er werd enthousiast getraind! Na de uitleg van de trainer wat nu wel of niet mag ging de jongere jeugd van de JO9 aan de slag. Spieren losmaken, techniek oefenen en zij mogen eindigen met een partijtje. En dat werd heel fanatiek gespeeld.

De spelers van JO15 moeten wel onderling de 1,5 meter afstand houden. En dan blijkt dat je op die afstand nog heel wat oefeningen kunt doen, zowel voor je conditie als ook met de bal. Alleen dat ene hoogtepunt van vrijwel iedere training mag niet, het partijtje.

Bij iedere training zijn nu drie begeleiders aanwezig om alles in goede banen te leiden. Mede dankzij hen kan onze jeugd nu weer doen we ze zo graag willen: voetballen!