Schoolkinderen van de Wiekslag op bezoek bij Hector

Woensdagochtend 7 november begon het rond kwart over acht al flink rumoerig te worden op het Doesgoor. Op deze prachtige zonnige november ochtend kwamen de groepen 4 tot en met 8 van de Wiekslag langs voor een voetbalclinic.
Om half negen waren de groepen 5 en 7 als eersten aan de beurt. Na een welkomstwoord werd begonnen met een korte warming up waarna de groep werd verdeeld in 3 kleinere groepjes. De kinderen kregen 3 onderdelen voorgeschoteld waar ze om de beurt aan deelnamen. Er was een training waar ze aan de slag gingen met hun voetbaltechniek. Er werd gedribbeld, ze oefenden overspelen met zowel hun rechter- als hun linker been en ze leerden de bal te controleren. Ook had de trainer nog een paar lastige trucjes in petto waar de kinderen vol enthousiasme mee aan de slag gingen.
Bij een ander onderdeel werd aandacht besteed aan de motorische vaardigheden, waarbij gebruik gemaakt werd van de loopladder en waarbij een slalom tussen pylonen moest worden gelopen om tenslotte de bal in het doel te schieten. En hoewel de loopladder best lastig was zagen de kinderen kans om vaak doel te treffen. Het laatste en derde onderdeel was natuurlijk een partijvorm. Hierbij konden de kinderen zich lekker uitleven en werd menig mooi doelpunt gemaakt.
De tijd ging veel te snel voorbij en al snel stond groep 8 te wachten. Ook zij kregen een vergelijkbare training waarna we ook nog de groepen 6 en 4 mochten ontvangen. De ochtend vloog voorbij en het was al weer snel kwart voor twaalf. Gelukkig blijft het niet bij deze ene keer maar komen de kinderen 14 november nog een keer langs om de verschillende onderdelen nog eens en soms in een nog wat moeilijkere vorm te oefenen.
Daarna zal het waarschijnlijk te koud worden, maar in het voorjaar 2019 gaan we weer verder en nodigen we scholen graag uit om eens langs te komen op het Doesgoor. Wij bieden een mooie omgeving, prima faciliteiten en bekwame trainers.