Tropisch kamp voor de D jeugd meer dan geslaagd.

Het eerste jeugdkamp voor de D jeugd (oftewel de O13 groep) is een groot succes geworden.
Zo’n 26 jongens en meisjes waren van vrijdagavond 19 uur tot zondagmorgen 11 uur druk in de weer op sportpark het Doesgoor. Dus geen kampeerboerderij maar “gewoon” op het eigen veld, in de eigen kantine en eigen kleedkamers. Geen aparte slaapzalen maar mooi met zijn allen op luchtbedden in de gang van het kleedkamergebouw.
Heel bijzonder was ook het weer! Overdag behoorlijk warm en ’s avonds heerlijk voor allerlei activiteiten.
Het JAC had zoals altijd bij een jeugdkamp weer een afwisselend programma gemaakt. De vrijdagavond was voor een GPS tocht met opgaven rond ons sportpark en in de wijk de Whee. Na terugkomst werd er uiteraard nog met z’n allen gevoetbald op het kunstgrasveld. Maar voordat iedereen sliep……
Na het gezamenlijke ontbijt in de kantine was er op zaterdagmorgen op het heerlijk in de schaduw gelegen grasveld naast de kantine een aantal spelen waar iedereen zich uit kon leven. Memorie, spijkers slaan, boomstamwerpen. Niet te vergeten de brancard race. Het oorspronkelijke idee om dit te doen met Jeroen op de brancard werd al snel verlaten… het werd een Hector bal op de brancard. Maar er werd even fanatiek om gestreden.
’s Middags werd er een bezoek gebracht aan het zwembad in Markelo, het was bijna te warm om iets anders te doen. Na terugkomst uit Markelo:  buikschuiven op een zeepbaan. Wat een feest!
Uiteraard een barbecue waarna door een groot deel van de groep op het grote scherm in de kantine naar de wedstrijd Uruguay tegen Portugal werd gekeken. We zijn niet voor niets een voetbalclub! En daarna moest de groep uiteraard even chillen met zijn allen. Leuk om te zien hoe de jongens en de meiden met elkaar omgingen.
Maar tussen alles door werd er uiteraard gevoetbald. En gevoetbald. En ……
Nadat het laatste potje was gespeeld (het was inmiddels donker) en de groep leek te gaan slapen, kwamen ze toch weer naar buiten voor een polonaise over het veld! Grandioos! Organisatie en leiders zaten volop te genieten van zoveel plezier. Uiteindelijk werd er toch geslapen en beduidend vroeger dan op vrijdagavond……
Na het gezamenlijke ontbijt op zondagmorgen werden de spullen gepakt. Met behulp van veel inmiddels opgekomen ouders werden kantine en kleedkamers schoongemaakt, de attributen die nog buiten lagen opgeruimd en gingen de kinderen heel moe maar erg voldaan weer naar huis.
Het JAC trok om 11 uur de poort achter zich dicht en ging naar huis met de gedachte dat 26 kinderen een geweldig weekend hadden gehad.