Hector zo goed als veilig na overwinning op Enter

Hector speelt 99 procent zeker, ook volgend seizoen in de 4e klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra speelde zich vanmiddag zo goed als veilig door met 4-0 te winnen van hekkensluiter sv Enter waarvoor het doek volgende week kan vallen.

Concurrent Bentelo verloor vanmiddag van Rood Zwart en staat nu zeven punten achter. De andere degradatiekandidaat Diepenheim won wel, met 2-1 van TVO, en staat zes punten achter op Hector. Het doelsaldo van de groen witten is daarnaast veel beter waardoor het eigenlijk niet meer mis kan gaan. Hector won vanmiddag dik verdiend en had negentig minuten lang een overwicht. Vlak voor rust viel de eerste goal toen Wesley Zwoferink van net buiten 16-meter hard uithaalde en doelman van Calkhoven met een schot in de lange hoek kansloos liet.

Zwoferink profiteerde na een kwartier in de tweede helft van een fout van de goalie van Enter die de bal los liet na een voorzet waarna de middenvelder kon binnen tikken. Hector ging daarna door en kreeg middels weer Wesley Zwoferink en Cristian Haverslag een tweetal enorme kansen. Haverslag scoorde na een dik half uur wel. Een goed opgezette aanval werd door de stylist vanaf een meter of elf keurig binnen geschoten: 3-0. Cristian Haverslag tekende ook voor het slotakkoord. Een door hem genomen vrije trap wapperde vlak voor tijd richting de tweede paal en viel binnen: 4-0.