Hector wint weer: nu van Buurse!

Hector lijkt net op tijd de juiste vorm te pakken te hebben in de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse B van het zondag-amateurvoetbal. De ploeg van trainer mark Dijkstra klopte donderdag EMOS met 0-2 en zegevierde zondagmiddag met 1-2 bij vv Buurse. Alle goals vielen na rust. In de eerste helft was het eerste gevaar er na 17 minuten. Dennis ter Elst zag zijn kopbal op de lat belanden. Een kwartier later raakte Buurse aan de andere kant ook de lat. Buurse had wat meer balbezit maar Hector kreeg een aantal kansjes via Menno de Leeuw en de jonge Arno Katera.

In de tweede helft werd het na 10 minuten 0-1.  Na slordig verdedigen kon Arno Katera in balbezit komen en op snelheid richting de goal gaan en goed binnen schieten. Cristian Haverslag had na een uur voetbal de kans op de tweede Hector-treffer maar hij vond de goalie van Buurse op zijn weg. Kort daarna was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker maar doelman Daniel Kolbe redde knap in een één op één-situatie. Vlak voor tijd werd het duel beslist na een schot van de ingevallen Wesley Zwoferink: dat werd niet goed gekeerd door de keeper waarna Marinus Wolters simpel kon binnentikken: 0-2. Buurse maakte vanaf de aftrap de 1-2 maar had geen tijd meer om op de gelijkmaker te jagen omdat het vrijwel direct daarna was afgelopen.

Hector stijgt door de zege een plekje op de ranglijst en is nu tiende maar zeker nog niet veilig. Hector heeft nu 19 punten, evenals Aramea dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Bentelo staat op de gevaarlijke 12e plaats met 17 punten. Daaronder staan Enter en Diepenheim. Die ploegen speelden tegen elkaar. Enter won dat duel met 3-0 en heeft nu evenals de ploeg uit ’t Stedeke 13 punten.