Hector JO9-1 blijft maar winnen.

Over de individuele kwaliteiten van de talenten van Hector JO9-1 is al lang geen twijfel meer. Het was alleen zaak voor trainer Hans Bruins om er een geoliede voetbalmachine van te maken. En dat lijkt na een periode van veel Spartaanse trainingen nu zijn vruchten af te werpen. Na de winterstop worden de prijzen verdeeld en daarvan lijken de jonge honden zich terdege bewust.
Allereerst werd Nieuw Heeten met 2-7 over de knie gelegd. Daarna werd Twenthe met 8-2 afgedroogd. Vervolgens maakte Hector het zich in Hengevelde na een 2-6 voorsprong onnodig moeilijk maar won wel met 5-6. Daarna kwam GFC op bezoek op ’t Doesgoor en duidelijk was dat er vooraf met de nodige spanning naar de derby werd toegeleefd. Die werd op pyschologische wijze weggehaald met dampende house-muziek in de kleedkamer. Dat werkte motiverend en blijkbaar verdovend voor de opponenten want Hector daverde door op het veld en kende geen genade met de rood zwarten: 11-2. Daarna was het ‘Zakken met je kont op de grond’ in de kleedkamer waar de monsterzege in polonaise werd gevierd.
Afgelopen zaterdag was het Nijverdalse DES te gast in Goor. Een goede ploeg waar de jonge Hectorianen, vooral na rust, de nodige moeite mee zouden hebben. Voor rust niet want toen werd er op fraaie wijze gecombineerd en op even zo mooie wijze gescoord: 3-0.
Van het Samba Samba-voetbal van voor de ranja was niet veel meer over en DES kwam terug in het duel en scoorde drie keer. Toch kwam het Hector-karakter weer boven drijven en knokten de boys zich weer op de helft van de tegenstander met uiteindelijk de bevrijdende 4-3 aan het slot van de wedstrijd. Vijf gespeeld en de volle buit. Dat smaakt naar meer. Op naar de volgende zeges en de titel lonkt.
Te vroeg juichen is nooit goed maar er voorzichtig al wel begonnen met het oppompen van enkele banden van een nog gestalde platte wagen.