Eerste nederlaag Hector JO17-1

Hector JO17-1 moest de derby tegen DEC’10 spelen in Gelselaar.

Op een moeilijk bespeelbaar veld en geen prettige weersomstandigheden werd er gestreden om de punten. Hector kreeg de 1e mogelijkheid nadat Siem Stevens Joey Winkel aanspeelde. Zijn schot ging echter net naast. DEC werd gevaarlijk door een afstandsschot via een vrije trap.

In de 6e minuut speelde Jorn Morsink zich goed vrij en alleen voor de keeper verrichte de doelman een prima redding. 2 minuten later werd Siem door Koen Peterman ingegooid. Siem draaide weg en zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal.

Hector was meer in balbezit maar DEC was vlijmscherp in de counters en kreeg hierdoor mogelijkheden om te scoren. Hector was niet scherp genoeg bij zijn mogelijkheden en zoals dan vaker geschiedt, was het bij een goed uitgespeelde uitval van DEC wel raak. De counter werd prima afgerond zodat de 1-0 op het scorebord kwam.

Hector kreeg hierna ook wel enkele mogelijkheden maar doordat de scherpte ontbrak werd er niet gescoord zodat met 1-0 werd gerust.

Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij Hector nog meer balbezit had. DEC kwam er niet zo vaak meer uit met counters en de kansen die Hector kreeg via onder andere Ibrahim Yalcin, Berthil Schabbink, Jorn of Siem gingen rakelings naast of werden net tijdig afgeblokt door het goed verdedigende werk van de DEC-defensie.

In de 62e minuut was het weer raak voor DEC. Een counter door het centrum werd door de desbetreffende speler prima afgemaakt.

Hector bleef druk zetten en probeerde de aansluitingstreffer te scoren maar bovenstaande personen kregen de bal niet in het net. Ook het 1e balcontact van de ingevallen Dylan Dennenberg redde de keeper bekwaam. Gescoord werd er niet meer in de resterende tijd.

Hector leed zijn 1e nederlaag van dit seizoen en is zijn ongeslagen status kwijt.

Zaterdag 25 november komt Rood Zwart JO17-2 op bezoek. Dit is de koploper op wie Hector 2 punten op achterstaat.

De aanvang is 14.30 uur op Sportpark Het Doesgoor.

The Man of The Match vandaag:        Kayin Geubel